TV mono -> stereo

mjfox@centrum.cz mjfox@centrum.cz
Pondělí Duben 19 09:44:55 CEST 2004


Pratele,

predesilam, ze je to mozna blby napad, tak se zdrzte kritiky.

Mame televizi Thomson 21DG15ET (nebo taky TX807C), je sice mono, ale ma dva reproduktory po stranach (16ohm/5W, paralelne propojene). Soucasti navodu k pouziti je i podrobne schema. Mel jsem takovy napad, ze bych z ni udelal polovicni stereo televizi - a sice ze by hrala stereo ze SCARTu (bud ze stereo videa nebo z pocitace, pripadne DVD atd.).

Chtelo by to jen par nepatrnych uprav:

1) misto mono integrovaneho zesilovace tam dat stereo integrovany obvod

2) nejakym zpusobem detekovat, ze je prepnuta na AV a prepnout kontakty rele

3) vyresit ovladani hlasitosti

Vzhledem k tomu, ze v te televizi se o vsechno (skoro) stara jeden integrovany obvod, tak mam uz tak trochu vymyslene reseni: povesit mikroprocesor (nejspis nejaky PIC) bud na prijimac D.O. (infracidlo TSOP1333) nebo na seriovou komunikaci mezi tim hlavnim integracem a seriovou EEPROM (8-pin, zrejme kompatibilni s 24C02). Predpokladam, ze se do te pameti okamzite uklada aktualni predvoba, nastaveni obrazu a hlasitost zvuku.

Mate tip na nejaky elektronicky potenciometr/ regulator hlasitosti? Pripadne pripominky k memu napadu?
Dalsi vec, byl by nekdo ochotny poskytnout cast zdrojoveho kodu treba pro PIC, ktery umi prijimat signal z dalkoveho ovladani?

Predem diky. P.K.

--------------------
VYZKOUŠEJTE ADSL od TISCALI! Využijte zkušební doby 30 dnů! Více na http://user.centrum.cz/redir.php?url=http://sluzby.tiscali.cz/broadband/adsl/adsl14.php






Další informace o konferenci Hw-list